ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων – ΕΝΩΣΗ

Αχιλλέας Λιούτας

Αχιλλέας Λιούτας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Ο Αχιλλέας Λιούτας είναι πρόεδρος της Ένωσης – Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων. Ενός ενεργού συνεταιριστικού ομίλου που δραστηριοποιείται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων.

Με μακρά και επιτυχημένη εμπειρία στις γεωργικές επιχειρήσεις ο ίδιος, φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει το σύγχρονο επιχειρείν στον συνεταιριστικό όμιλο της Ε.Α.Σ. Τρικάλων του οποίου ηγείται με επιτυχία τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια.

Παρότι η προεδρία του συνέπεσε με την έναρξη της οικονομικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα, με μεθοδικές αλλά και αποφασιστικές ενέργειες κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει ενεργό τον συνεταιριστικό όμιλο της Ε.Α.Σ. Τρικάλων σε παραδοσιακούς τομείς όπως είναι η εκκόκκιση βαμβακιού επεκτείνοντας τη δυναμική της εκκόκκισης από ένα σε τέσσερα εκκοκκιστήρια, αλλά και να επεκταθεί σε νέες αγορές με νέα προϊόντα.

Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα της επιτυχημένης παρουσίας του στα συνεταιριστικά δρώμενα της περιοχής του είναι η ανάπτυξη που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ που αύξησε κατακόρυφα τον τζίρο της επεκτεινόμενη σε νέες αγορές αλλά και η οξοποιία ΜΕΤΕΩΡΑ η οποία κατέχει τη μερίδα του λέοντος της εγχώριας αγοράς ξυδιού.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων και των ενεργειών του ακούραστου προέδρου της Ε.Α.Σ. Τρικάλων είναι να πλασαριστεί ο Συνεταιρισμός του οποίου ηγείται μεταξύ των τριών πρώτων σε τζίρο σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Ο ίδιος δεν εφησυχάζει και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του με γνώμονα το συμφέρον του Συνεταιρισμού αλλά και των παραγωγών τους οποίους στηρίζει με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών. Τελευταία εξ αυτών η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για τη δημιουργία πρότυπου πειραματικού κέντρο καλλιέργειας αρωματικών φυτών στο οποίο θα δοκιμαστούν στην πράξη τα αρωματικά φυτά και τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων παραγωγών της περιοχής και όχι μόνο. Ο Αχιλλέας Λιούτας είναι το είδος του ανθρώπου που δεν διστάζει να υπερασπιστεί τις απόψεις του και να συγκρουστεί με συμφέροντα και αναχρονιστικές ιδέες οι οποίες έβλαψαν το συνεταιριστικό κίνημα οδηγώντας στην απαξίωση και ανυποληψία κραταιές μέχρι πρότινος συνεταιριστικές οργανώσεις.