ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στηρίζοντας τη συνεταιριστική ιδέα και την καθημερινότητα του αγρότη

Το Τμήμα παροχής υπηρεσιών της ΕΑΣ Τρικάλων που βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επαφή με τους αγρότες της περιοχής.

Το Τμήμα που αποτελεί πολύτιμο αρωγό στην καθημερινότητα του αγρότη υλοποιώντας το έργο της σύνταξης του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου) στην περιοχή ευθύνης του με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Τα στελέχη του διεκπεραιώνουν το ΟΣΔΕ σε πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης με τους αγρότες.   Για την υλοποίησή του συγκροτούνται σταθεροί σταθμοί σε κομβικά σημεία (κατάστημα Φαρκαδόνας, Πύλης, Μεγάρχης, Παραποτάμου, Περσεφόνης 9 Τρίκαλα) της περιοχής ευθύνης της ΕΑΣ Τρικάλων και σε συνεργασία με τους αγρότες συντάσσουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ οι οποίες καταχωρούνται ηλεκτρονικά προκειμένου να λάβουν οι δικαιούχοι τις νόμιμες κοινοτικές ενισχύσεις.  Το έργο όμως, δεν εξαντλείται μόνο εκεί. Η ενημέρωση και η συμβουλευτική υποστήριξη είναι συνεχής. Από τη σύνταξη των δηλώσεων μέχρι και τις πληρωμές με τροποποιήσεις των δηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους βάσει του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έχει την ευθύνη για τις μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων και τον εντοπισμό και την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στην περιοχή ευθύνης του, αξιοποιώντας την εμπειρία των στελεχών του, τα αρχεία και τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές που διαθέτει.

Το Τμήμα έχει την ευθύνη της συγκέντρωσης, του ελέγχου, της κατάθεσης των τιμολογίων του ΦΠΑ αλλά και της πληρωμής των επιστροφών στους συνεργαζόμενους αγρότες.

Το Τμήμα Εξυπηρέτησης Αγροτών στηρίζει ενεργά τη συνεταιριστική ιδέα. Στηρίζει τους αγρότες  προκειμένου να λαμβάνουν έγκαιρα τις κοινοτικές ενισχύσεις που δικαιούνται.  Είναι ένας βασικός συνδετικός ιστός της ΕΑΣ Τρικάλων με τους συνεταιριζόμενους επενδύοντας σε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης.

Το Τμήμα λειτουργεί στο Μεγαλοχώρι, στο 6ο χιλιόμετρο Τρικάλων Λαρίσης.

Κεντρικό

6ο χλμ Τρικάλων – Μεγαλοχωρίου
2431056513-14