Μετείχε στο Ελληνορουμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι

Τις προοπτικές εξαγωγών στη Ρουμανία διερεύνησε ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας ο οποίος μετείχε στο Ελληνορουμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στο Βουκουρέστι.

Το Ελληνορουμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που συνδιοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρουμανικής πρωτεύουσας και το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο, μετείχαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τη Ρουμανία οι οποίες ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ή τη διεύρυνση ήδη υπαρχουσών εμπορικών συνεργασιών.

Ο κ. Λιούτας και στελέχη της Ε.Α.Σ. Τρικάλων μετείχαν σε B2B συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου, με στελέχη σημαντικών επιχειρήσεων της Ρουμανία που δραστηριοποιούνται σε τομείς ενδιαφέροντας του Συνεταιριστικού Ομίλου της Ε.Α.Σ.Τ.

Οι εκπρόσωποι της Τρικαλινής Ένωσης παρουσίασαν τα προϊόντα του Ομίλου εστιάζοντας στα προϊόντα της Συνεταιριστικής Οξοποιίας ΜΕΤΕΩΡΑ που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην εγχώρια αγορά και η οποία διαθέτει προϊόντα ποιότητας (ξύδι, χυμός λεμόνι, μπαλσάμικο, μηλόξυδο κ.α.) και τις πλέον αξιόπιστες προδιαγραφές ποιοτικής ασφάλειας.

Ο κ. Λιούτας, στις συναντήσεις που είχε, διαπίστωσε ενδιαφέρον για τα προϊόντα της Ε.Α.Σ.Τ. και συμφώνησε στη συνέχιση των επαφών, με εκπροσώπους ρουμανικών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών.

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Λιούτας είχε συναντήσεις με τον Εμπορικό Ακόλουθο στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κ. Αριστοτέλη Ξενάκη, τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου κ. Sorin Dimitriu, καθώς και με  άλλους εκπροσώπους φορέων που μετείχαν σ’ αυτό.