ΕΡΙΟΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

ΕΡΙΟΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Παράθυρο στην εξωστρέφεια

Το Εριοπλυντήριο της ΕΑΣ Τρικάλων  που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1988 είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες του είδους της στη Νοτιανατολική Ευρώπη.  Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα χημικής επεξεργασίας (πλύσης) δυναμικότητας 5.000 τόνων πλυμένου μαλλιού το χρόνο.

Συγκεντρώνει άπλυτο μαλλί απ’ όλη την Ελλάδα και το οποίο μετά το πλύσιμο το διαθέτει στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως, στο εξωτερικό. Εγκατεστημένο σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο 120 στρεμμάτων στη Μεγάρχη Τρικάλων, στις παρυφές του Κόζιακα όπου επικεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος της τοπικής προβατοτροφίας, βρίσκεται κοντά στην πρώτη ύλη την οποία αφού την επεξεργαστεί τη διαθέτει στις εξειδικευμένες μονάδες  για περαιτέρω επεξεργασία.

Είναι μία δραστηριότητα που διακρίνεται από έντονη εξωστρέφεια. Το μεγαλύτερο μέρος του επεξεργασμένου μαλλιού (ποσοστό 90%) διατίθεται σε αγορές του εξωτερικού στην Ευρώπη (Βέλγιο, Γερμανία κ.α.) αλλά και της Ασίας (Ινδία, Τουρκία κ.α.) συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας.

Τα προϊόντα  πλυμένου – επεξεργασμένου μαλλιού κατηγοριοποιούνται ως εξής: Λευκό πλυμένο μαλλί, ημίλευκο, κίτρινο και μαύρο. Ανάλογα με την κατηγορία προορίζεται και η χρήση τους.  Από πρώτη ύλη για εξαιρετικής ποιότητας μάλλινα υφάσματα μέχρι μοκέτες και μονωτικά υλικά.

Στον ίδιο συγκρότημα της Μεγάρχης λειτουργούν και ψυγεία έξι θαλάμων συνολικής χωρητικότητας 1.000 κυβικών μέτρων.

Το Εριοπλυντήριο είναι μία καινοτόμα συνεταιριστική δραστηριότητα η οποία ανοίγει  παράθυρο στον κόσμο για την ΕΑΣ Τρικάλων.

Central

Μεγάρχη Τρικάλων
2431086480