Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας συμφώνησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής του Εριοπλυντηρίου σε ερευνητικά προγράμματα

Το Εριοπλυντήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων, στο συγκρότημα της Μεγάρχης, επισκέφθηκαν μεταπτυχιακοί φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός»  την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 συνοδευόμενοι από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών κα. Ίριδα Λυκουριώτη.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Αχιλλέα Λιούτα και στελέχη της  Ε.Α.Σ. Τρικάλων τόσο για τη λειτουργία του Εριοπλυντηρίου, όσο και για τις υπόλοιπες δραστηριότητές της για τις οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το εύρος τους όσο και για την σημαντική τους σημασία στην τοπική και όχι μόνο οικονομία.

Το Εριοπλυντήριο της ΕΑΣ Τρικάλων  που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 είναι η μεγαλύτερη μονάδα του είδους της, στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα χημικής επεξεργασίας (πλύσης) δυναμικότητας 5.000 τόνων πλυμένου μαλλιού το χρόνο.

Το Εριοπολυντήριο αφού εκσυγχρόνισε, προ διετίας πλήρως τον βιολογικό του καθαρισμό, ξεκίνησε την επαναλειτουργία του πραγματοποιώντας, αυτή τη φορά, σταθερά βήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Ο κ. Λιούτας και η κυρία Λυκουριώτη συμφώνησαν να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για τη συμμετοχή του Εριοπλυντηρίου σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη συνεργειών που θα  ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά του.