ΑΜΕΣΕΣ πληρωμές προκαταβολών – Δυνατότητα ανοιχτής τιμής για το σκληρό σιτάρι μέχρι 31-12-2019

Η Ε.Α.Σ. Τρικάλων ενημερώνει τους παραγωγούς ότι παραλαμβάνει κριθάρι, σκληρό και μαλακό σιτάρι στα εξής σημεία συγκέντρωσης:

  1. AGROVIZ (ΔΕΛΤΑ Καλαμπάκας). Τηλ. 24310-72489.
  2. Μεγάρχη (Συγκρότημα Μεγάρχης). Τηλ. 24310-86480.

Για το σκληρό σιτάρι καθορίστηκε προκαταβολή 15 λεπτά το κιλό η οποία θα πληρώνεται ΑΜΕΣΑ στους παραγωγούς. Δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να κλείσουν την τιμή του σιταριού σε χρόνο που οι ίδιοι θα επιλέξουν μέχρι 31-12-2019 με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι το χρόνο που θα κλείσουν τις τιμές στη χρονική συγκυρία που εκτιμούν οι ίδιοι ότι θα πάρουν τη μεγαλύτερη δυνατή τιμή.

Για το μαλακό σιτάρι η προκαταβολή που θα δίνεται ΑΜΕΣΑ είναι 12 λεπτά το κιλό ενώ για το κριθάρι 10 λεπτά το κιλό. Το κλείσιμο της τιμής για το μαλακό σιτάρι και το κριθάρι θα γίνει μέχρι 30 Ιουνίου 2019.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη πολιτική δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να πληρωθούν άμεσα προκαταβολές αλλά και να επιλέξουν οι ίδιοι το χρόνο κλεισίματος της τιμής προκειμένου να επιτύχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές. «Η Ένωση», προσθέτει ο κ. Λιούτας, «για ακόμη μία φορά, αποδεικνύει έμπρακτα ότι προτεραιότητά της είναι οι παραγωγοί και μόνο αυτοί».