Η τελετή παράδοσης παραλαβής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Τρικάλων παρουσία του Προέδρου της ΕΑΣΤ Αχιλλέα Λιούτα και του Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρη Παρθένη – Πάνω από 200.000  λίτρα δωρεάν γάλα σε παιδιά της Δυτικής Θεσσαλίας μέσω του προγράμματος «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ»

Το συνεταιριστικό και κατ’ επέκταση τον  κοινωνικό ρόλο που επιτελεί εδώ και δεκαετίες, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά, το Συνεταιριστικό Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ το οποίο προσέφερε εντελώς δωρεάν ένα σύγχρονο επιβατικό όχημα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η  τελετή παράδοσης – παραλαβής του  σύγχρονου επιβατικού οχήματος, δωρεά από την ΤΡΙΚΚΗ, για τις ανάγκες του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο Νοσοκομείο Τρικάλων, παρόντων του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων με τον διακριτικό τίτλο «Ένωση» (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) κ. Αχιλλέα Λιούτα, του προέδρου της ΤΡΙΚΚΗ κ. Δημήτρη Ιακωβάκη, μελών της διοίκησης και στελεχών του Συνεταιρισμού, καθώς και του Διοικητή του Νοσοκομείου  Τρικάλων κ. Δημήτρη Παρθένη καθώς και μελών του στελεχιακού και επιστημονικού   προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο κ. Λιούτας αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προχώρησε στην υλοποίηση της δωρεάς για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Νομό Τρικάλων και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας. Ο ίδιος, συνεχάρη τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Παρθένη για την ενεργητικότητα που επιδεικνύει και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βελτίωση των παροχών υγείας του νοσηλευτικού ιδρύματος και δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Συνεταιριστικού Ομίλου θα είναι στο πλευρό του για την υποστήριξη και άλλων δράσεων που ως στόχο έχουν την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Με τη σειρά του ο κ. Παρθένης ευχαρίστησε  θερμά από καρδιάς την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη – Βιομηχανία Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε καθώς επίσης  και  Πρόεδρο της Ένωσης Τρικάλων κ. Λιούτα, για την ευγενική του χορηγία.

Το νέο αυτό όχημα, θα διατεθεί για την υλοποίηση πρωτοβάθμιων υγειονομικών προγραμμάτων πρόληψης για όλο τον Νομό, που διενεργούνται από το Τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Νοσοκομείου μας.

Η συγκεκριμένη κοινωνική προσφορά δεν είναι παρά μόνο μέρος των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύει το Συνεταιριστικό Εργοστάσιο ΤΡΙΚΚΗ και οι οποίες έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με κορυφαία εξ αυτών, την προσφορά δωρεάν γάλακτος στα παιδιά που το έχουν ανάγκη μέσω του προγράμματος «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ» που υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα περίπου, χρόνια. Σε συνεργασία με Ενορίες, Φορείς, Οργανώσεις και Συλλόγους, καθημερινά προσφέρεται εντελώς δωρεάν, γάλα με τη σφραγίδα της ποιότητας ΤΡΙΚΚΗ,  σε περίπου  400 παιδιά. Αυτά τα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του προγράμματος έχουν διατεθεί εντελώς δωρεάν περίπου 200.000 λίτρα γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ σε παιδιά της Δυτικής Θεσσαλίας.