Ήδη εγκαταστάθηκε η πιο σύγχρονη εμφιαλωτική μηχανή δυναμικότητας 6.500 λίτρων την ώρα και αυτές τις ημέρες τοποθετείται φωτοβολταϊκό πάρκο στη στέγη του Εργοστασίου

Νέα επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ υλοποιεί το Εργοστάσιο Γάλακτος – ΤΡΙΚΚΗ ενισχύοντας την παραγωγική του δυναμική και συμβάλλοντας στην παραγωγή και κατανάλωση φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ήδη εγκαταστάθηκε και άμεσα θα ενταχθεί στην παραγωγή, νέα υπέρ-σύγχρονη εμφιαλωτική μηχανή δυναμικότητας 6.500 λίτρων την ώρα η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα της Συνεταιριστικής ΤΡΙΚΚΗ που τα τελευταία χρόνια διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην αγορά φρέσκου γάλακτος και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο μοντέλο εμφιαλωτικής μηχανής, της πρωτοπόρας στο είδους εταιρίας CALDI, είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η τεχνολογία στον τομέα της εμφιάλωσης γάλακτος, συνδυάζοντας την υψηλή παραγωγική ικανότητα με την απόλυτη διασφάλιση των όρων υγιεινής και προστασίας του ευπαθούς προϊόντος. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο μοντέλο που πρώτη η ΤΡΙΚΚΗ φέρνει στην Ελλάδα αλλάζοντας τα δεδομένα στην εμφιάλωση του φρέσκου γάλακτος.

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη επένδυση η ΤΡΙΚΚΗ υλοποιεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη της κεντρικής παραγωγικής δομής, δυναμικότητας (σε πρώτη φάση), 210 kW. Η επένδυση έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης και κατανάλωσης ηλιακής και επομένως φιλικής προς το περιβάλλον, ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συγκεκριμένες επενδύσεις υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκεκριμένου προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ για την ΤΡΙΚΚΗ.

Ο πρόεδρος του Συνεταιριστικού Ομίλου της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας, αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις της ΤΡΙΚΚΗ δήλωσε τα εξής: «Η ΤΡΙΚΚΗ, ως καινοτόμα συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος, πρωτοπορεί και πάλι ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα που θα της επιτρέψει να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά προσφέροντας, όπως πάντα, άριστης ποιότητας προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά με ολόφρεσκο γάλα παραγωγών της περιοχής. Παράλληλα, συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του Εργοστασίου». Καταλήγοντας ο κ. Λιούτας τόνισε: «Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω το καταναλωτικό κοινό, γιατί η εμπιστοσύνη και η προτίμηση που δίνει στα προϊόντα της ΤΡΙΚΚΗ μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας, υλοποιώντας νέα επενδυτικά προγράμματα».