Συνεταιριστές απ’ όλη τη χώρα που ξεναγήθηκαν από τον κ. Αχιλλέα Λιούτα στις δραστηριότητές της δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον δυναμισμό της Τρικαλινής Συνεταιριστικής Οργάνωσης

Εντυπωσιασμένοι από τις δραστηριότητες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (ΕΑΣ Τρικάλων) δήλωσαν οι συνεταιριστές απ’ όλη τη χώρα που το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν στην πόλη μας προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ).

Εκπρόσωποι των κορυφαίων συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, στο περιθώριο του Διοικητικού Συμβουλίου, ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Αχιλλέα Λιούτα στις βασικές δραστηριότητες του Συνεταιρισμού. Το πρωί του Σαββάτου, επιβιβάστηκαν σε μικρό λεωφορείο με το οποίο αρχικά επισκέφθηκαν τη βιομηχανία Ζωοτροφών AGROVIZ. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Οξοποιία ΜΕΤΕΩΡΑ, στην οποία έκπληκτοι ενημερώθηκαν ότι καλύπτει ποσοστό άνω του 60% της εγχώριας αγοράς ξυδιού αλλά και άλλων προϊόντων, όπως είναι ο χυμός λεμόνι, το ξύδι μπασλάμικο, το μυλόξυδο κ.α.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το συγκρότημα Μεγάρχης. Οι φιλοξενούμενοι της ΕΑΣΤ ενημερώθηκαν για την πλύση μαλλιού και για τις επενδύσεις που πραγματοποίησε εκεί τα τελευταία δύο χρόνια η Ένωση, για τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού και την εγκατάσταση ξηραντήριου δημητριακών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν, στο συγκρότημα Μεγαλοχωρίου, τις εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου, τα κεντρικά γραφεία, τη ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ αλλά και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Συνεταιριστικό Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ όπου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για όλη την γκάμα των προϊόντων (φρέσκο γάλα, τυροκομικά, γιαούρτι, επιδόρπια κλπ), για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας μέσω της προμήθειας υπερσύγχρονης εμφιαλωτικής μηχανής η οποία θα τοποθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και για την σταθερή αύξηση των πωλήσεων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της επέκτασής του σε νέες αγορές. Η συγκεκριμένη πραγματικότητα καθιστά το ΤΡΙΚΚΗ την πρώτη σε όγκο παραγωγής αλλά και σε τζίρο συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της χώρας.

Ο κ. Λιούτας ενημέρωσε τους συνεταιριστές για την υλοποίηση του προγράμματος «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ» μέσω του οποίου, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια προμηθεύονται εντελώς δωρεάν φρέσκο γάλα εκατοντάδες παιδιά της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ και πρώην υπουργός κ. Αλέκος Κοντός αφού συνεχάρη τον κ. Λιούτα για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία, εξέφρασε την ικανοποίησή του που μία συνεταιριστική οργάνωση έχει καταφέρει να καλύπτει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, να παραμένει ενεργή σε ανταγωνιστικούς τομείς της αγοράς και να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στηρίζοντας παράλληλα τους παραγωγούς. Ανάλογα θετικά σχόλια εξέφρασαν συνεταιριστές απ’ όλη τη χώρα που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις και τις δραστηριότητες της ΕΑΣ Τρικάλων.