Αχιλλέας Λιούτας: «Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει προοπτική και μέλλον στον ιστορικό μας συνεταιρισμό».

Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης και η συμφωνία πιστωτών για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. 4/2018 απόφασή του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον για τη λειτουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ο οποίος  με βάση αυτή την απόφαση, ήδη στην περασμένη χρήση του καταγράφει κέρδη και έχει καθαρή οικονομική θέση.

Η απομείωση του ύψους των δανείων του δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τη λειτουργία του. Το πρόγραμμα εξυγίανσης είναι απόλυτα ρεαλιστικό και θέτει νέους αναπτυξιακούς στόχους για έναν από τους τρεις πρώτους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας με κύκλο εργασιών (ομίλου) περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, με πάνω 300 εργαζόμενους (μονίμους και εποχικούς) και με βαρύνουσα σημασία στην τοπική και όχι μόνο οικονομία.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Αχιλλέας Λιούτας αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων προέβη στην εξής δήλωση: «Πρόκειται για μια απόφαση σταθμό στην 90χρονη ιστορία της ΕΑΣ Τρικάλων. Μια απόφαση η οποία καθιστά απόλυτα διαχειρίσιμο το χρέος του Αγροτικού μας Συνεταιρισμού και ανοίγει το δρόμο για ολική επαναφορά στην κανονικότητα με τη λήψη τραπεζικού δανεισμού και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν στη διάθεσή του οργανώσεις   του μεγέθους της ΕΑΣΤ. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν βάζει απλώς οριστική ταφόπλακα στους λασπολόγους που  επένδυαν στο κλείσιμο της ΕΑΣ Τρικάλων για να αρπάξουν τα περιουσιακά της στοιχεία και να με βλάψουν εμένα προσωπικά, δίνει προοπτική και μέλλον στον Συνεταιριστικό μας Όμιλο ο οποίος εισέρχεται σε μια νέα δυναμική εποχή. Η απόφαση δίνει και νέα προοπτική στη θυγατρική της ΕΑΣΤ,ΤΡΙΚΚΗ η οποία   όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, στήριζε τον μητρικό  Συνεταιρισμό. Πλέον θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις προοπτικές που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τη διεύρυνση της παρουσία του στην εγχώρια και όχι μόνο αγορά.

Ευχαριστώ τους άξιους νομικούς μας συμβούλους για την επιτυχή έκβαση της έγκρισης της συμφωνίας πιστωτών από το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Ευχαριστώ τους συναδέρφους της Διοίκησης που υπέγραψαν, όπως και εγώ, με την εγγύηση της προσωπικής τους περιουσίας για να γίνει εφικτή η συμφωνία ρύθμισης των δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς. Ευχαριστώ τα στελέχη και τους εργαζομένους του Συνεταιριστικού Ομίλου που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια υπομονή στηρίζοντας το θετικό σενάριο. Περισσότερο απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που μας στήριξαν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Με την ευκαιρία θέλω να τους καλέσω για άλλη μια φορά, να έρθουν να γραφτούν μέλη του Συνεταιρισμού. Σας θέλουμε όλους κοντά μας προκειμένου η δική μου γενιά να παραδώσει στις επόμενες γενιές την ιστορική μας Ένωση».