Από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας, στο κατάμεστο ΚΙΕΡΙΟΝ, παρουσία του Μητροπολίτη Καρδίτσας και του Γέροντα Εφραίμ

Τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέα Λιούτα βράβευσε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Καρδίτσας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου Κιέριον, για την υλοποίηση του προγράμματος ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα  Εφραίμ  και προέδρων Συλλόγων Πολυτέκνων απ’ όλη την Ελλάδα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Ουρανία Σούφλα,  στην ομιλία της, εξήρε την προσφορά της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ και της Ε.Α.Σ. Τρικάλων καθώς μέσω του Προγράμματος ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ διατίθεται σε καθημερινή βάση, 365 μέρες το χρόνο, ολόφρεσκο γάλα ΤΡΙΚΚΗ σε οικογένειες του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσας. Η κυρία Σούφλα συνεχάρη προσωπικά τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέα Λιούτα ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε την ευαισθησία να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο την υλοποίηση του προγράμματος ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου Ενοριών, Φορέων και Συλλόγων της Δυτικής Θεσσαλίας.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ο κ. Λιούτας ευχαρίστησε θερμά την κυρία Σούφλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσας για την τιμή που του επιφύλαξαν αλλά και για την άψογη συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ. Ο ίδιος ανέφερε ότι «η ιδέα του προγράμματος προέκυψε τυχαία όταν, στην καρδιά της κρίσης, υπήρχαν συνεχή δημοσιεύματα για παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στις σχολικές αίθουσες. Τότε είπα στους συνεργάτες μου ότι κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς, ως Συνεταιριστικός Όμιλος και έτσι γεννήθηκε το πρόγραμμα ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ το οποίο συνεχίζεται για έκτο συνεχές έτος».

Αυτά τα πέντε χρόνια διατέθηκαν, μέσω Ενοριών, Φορέων, Συλλόγων αλλά και μέσα μεμονωμένων δικαιούχων πάνω από 385.000 λίτρα ολόφρεσκου γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Ο κ. Λιούτας δεσμεύθηκε ότι το πρόγραμμα, όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά και θα επιβραβευθούν με περισσότερα κουπόνια Σύλλογοι, όπως αυτός των Πολυτέκνων της Καρδίτσας, που το υλοποιούν με επιτυχία προς όφελος των μελών τους.

Ο κ. Λιούτας δέχθηκε τα συγχαρητήρια και την ευλογία τόσο του Σεβασμιοτάτου κ. Τιμόθεου όσο και του Γέροντα Εφραίμ για την υλοποίηση του προγράμματος ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ.